aasvisjes kopen

aasvisjes kopen om op snoek te jagen?

Geen vis die zo tot de verbeelding spreekt als de snoek. Veel vissers vertellen dat ze deze mooie roofvis ‘s winters vangen met kunstaas, maar er is een grote groep sportvissers die aasvisjes kopen om te vissen.

Dat is omdat de snoek in de winter wat langzamer is en daarom de voorkeur geeft aan makkelijk te verschalken voedsel. Aasvisjes voor de snoek erg aantrekkelijk. Gebruik een Voorn, Haring, Spiering, Sardine of kleine Makreel als aasvisje en je zit gebakken.

Je kunt aasvisjes op twee manieren gebruiken: op de bodem, of met een dobber.

Bodemvissen met aasvisjes

Wanneer je met aasvisjes op de bodem vist gebruik je een loodje om het aas op de bodem te laten liggen. Deze vorm van vissen staat ook bekend als statisch doodaas vissen. Statisch doodaas vissen op roofvissen is vooral verstandig wanneer je met de aasvisjes moet werpen, zoals bij grotere wateren.

Om te zorgen dat het aas visje op de juiste plek komt heb je, naast wat vaardigheid, ook en doodaas set nodig bestaande uit:

  • Een dood aas hengel
  • De beste roofvis molen met nylon of gevlochten vislijn
  • Een schuivend lood
  • beste gevlochten lijn roofvis met een of twee dreggen

Het aasvisje haken we met één haakpunt van de onderste dreg (aan het eind van de onderlijn) in de flank van het aasvisje, net achter de kop. Zorg dat de haken naar de staart van de aasvis wijzen. Breng de tweede dreg aan bij de staart van de aasvisje , waarbij de haken in dezelfde richting wijzen als de eerste.

Gebruik een pieper om te registreren wanneer je ‘beet’ hebt. Zorg dat je binnen 10 seconden de haak zet, anders slik de roofvis je aasvisje (met dreggen) in.

Dood aas aan de dobber

Wanneer je de dobber goed hebt uitgepeild kun je via deze methode het aasvisje net boven de bodem aan de roofvissen aanbieden. Behalve de materialen uit de vorige methode heb je hierbij een goed zichtbare snoekdobber nodig.

Zorg bij het aanbrengen van het aas dat het aasvisje horizontaal in het water zweeft Roofvissen happen namelijk niet op een vis die verticaal hangt. Breng daarom één dreg in de rug aan, en eventueel een ander in de bek of staart.

Zorg ook bij deze methode dat je bij ‘beet’ binnen 10 seconden aanslaat om het inslikken van de haak te voorkomen.

 

aasvisjes kopen

Hieronder vind je een overzicht van aasvisjes die je bij ons kunt kopen.