Dood aas: Leer hier alles over de montage

Aasvis.nl-doodaas-montage

Dood aas montage

Het gebruik van aasvis is al sinds mensenheugenis een effectieve manier om  roofvissen te verschalken. Vooral tijdens de koudere maanden van de herfst en winter is dit de beste methode om een grote snoek te vangen.

Maar hoe monteer je dood aas op de meest effectieve manier? En welke manier van monteren is het beste in een specifieke situatie? In dit artikel geven we drie manieren voor dood aas montage, waarbij we aangeven in welke situatie de methode het beste is..

Dood aas montage in de rug 

De eenvoudigste manier om dood aas te monteren is door de dreg vlak voor de rugvin door de aasvis te prikken. Deze methode is vooral effectief bij het dobbervissen op snoek. Deze roofvis heeft namelijk de gewoonte de aasvis bij de zijkant te grijpen. Deze manier van vissen is eigenlijk in alle situaties bruikbaar.

Aasvis.nl-montage-in-rug

Montage dood aas bij statisch vissen 

Wilt u niet naar een dobber staren? Dan is statisch vissen, met een elektronische beetverklikker, een goede keuze. Dit vergt een andere manier van montage van het dood aas. Gebruik een dubbele dreg en prik de onderste dreg in de zijkant van de aasvis, net achter de kieuw. De andere dreg wordt in de flank bij de staart aangebracht. Het is belangrijk dat de weerhaken richting de achterzijde van de vis wijzen. Om het verliezen van de aasvis bij het inwerpen te voorkomen kiezen veel vissers om het aas extra te omwikkelen met elastiek.  

Dood aas montage met een floater 

De derde manier om dood aas te monteren is met gebruikmaking van een floater. Een floater is een klein drijvertje dat ervoor zorgt dat het dood aas niet op de bodem ligt, maar er op een vaste hoogte boven zweeft. Het gebruik van een floater is populair bij het statisch vissen op snoek. Wanneer u gebruik wilt maken van een floater wordt  eerst een haak in de bek van de aasvis aangebracht. Vervolgens wordt de dreg in de flank geprikt, niet ver van de ruglijn. De floater wordt, via een draadje en een lus, aan de dreg bevestigd. Deze vorm van dood aas montage geeft een heel natuurlijk beeld, dat er  voor de snoek of andere roofvissen erg aantrekkelijk uitziet. 

Aasvis.nl-Montage-floater
Dit zijn de drie belangrijkste manieren van dood aas montage. Hiermee kunt u in alle situaties aan de waterkant (of in de boot) uit de voeten en is de kans dat de roofvissen bijten het hoogste. 

3 reacties op “Dood aas: Leer hier alles over de montage

  1. Pingback: Doodaas vissen: hoe moet dat eigenlijk? - Aasvis.nl

  2. Pingback: Snoekvissen, tips snoekvissen snoek vissen voor beginners

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.